Nekaj besed
o nas


ikona zelena tocka1

Sveže skozi vse leto


Trgovina Zelena točka zagotavlja potrošnikom svežo, sezonsko zelenjavo, sadje ter druge proizvode skozi vse leto. Pri izpolnjevanju tega nam pomaga preko 70 slovenskih pridelovalcev, ki potrošniku zagotavljajo pridelke in izdelke pridelane v Sloveniji, našo ponudbo pa dopolnjujemo tudi z izdelki iz uvoza. S ponudbo naših proizvodov skušamo potrošnikom omogočiti kakovostnejši način prehranjevanja in življenja.


  • velika izbira različnih pridelkov in izdelkov,
  • kratke transportne poti od njive do krožnika,
  • sveža, okusna in sočna zelenjava in sadje,
  • visoka hranilna vrednost živil,
  • pridelki in izdelki s pridobljeno shemo kakovostiikona zelena tocka1

Lokalno.je


Pridelki in izdelki z oznako Lokalno.je so preverjeno pridelani/izdelani v Sloveniji.


ikona zelena tocka1

Integrirana pridelava


Vključujemo lokalne pridelovalce iz integrirane pridelave, ki pomeni, da se med pridelavo vrši kontrola in nadzor s strani pooblaščenih institucij. Prednost integrirane pridelave je pridelava brez uporabe gensko spremenjenih organizmov, pridelava zdravstveno neoporečne in kakovostne hrane, nadzor nad uporabo gnojil in fitofarmacevtskih sredstev ter dajanje prednosti gnojenju z organskimi gnojili pred mineralnimi.

Integrirana pridelava je varnejša zaradi manjšega obremenjevanja okolja, izboljšane kakovosti pridelka in zagotavljanja potencialnega zdravja potrošnikov.


ikona zelena tocka1

Ptujski lük z zaščiteno geografsko označbo


Že 200 let ga ročno pridelujejo, pobirajo in spletajo v vence. Ptujski lük ročno sadijo, pobirajo sortirajo in pakirajo. S certifikatom sheme posebne kakovosti Zaščitena geografska označba (ZGO) je zajamčena stalna kontrola pridelave, znano poreklo in pristnost kmetijskega pridelka. Postopek pridelave je strogo določen. Pridelava od semena do ploda traja kar tri leta. Je naravni pridelek, ki ni obdelan s sredstvi za obstojnost.

Obiščite stran Ptujski lük.


ikona zelena tocka1

Oskrba institucij


Zelena točka oskrbuje javne zavode, šole in vrtce, gostince, restavracije ter podjetja s svežo zelenjavo in sadjem ter drugimi izdelki. Ponudbo sestavljajo tako pridelki in izdelki pridelani v Sloveniji in iz uvoza.

Na območju Pomurja z lastnimi transportnimi vozili oskrbujemo čez 100 različnih odjemalcev, skupaj pa z razvozi mesečno dostavimo več kot 40 ton sveže zelenjave in sadja, od tega okrog polovico lokalnega.