POTREBUJEMO:
- 2–3 večje rdeče čebule
- 200 g zelene leče
- 100 g basmati riža
- 2 (rdeči) papriki
- 2 stroka česna
- 1 Jedilno žlico oljčnega olja
- Sol
- kumino v prahu
Preliv:
- 2 jedilni žlici limoninega soka
- 1 jedilno žlico oljčnega olja
PRIPRAVA:
Lečo namakamo čez noč, naslednji dan odlijemo vodo in prilijmo čisto in jo skuhamo. Posolimo jo tik preden je kuhana. Lečo odcedimo in pokrijemo, da ohranimo temperaturo. Istočasno skuhamo riž. Kuhan riž odcedimo in ga prelijemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Rdeči čebuli olupimo, razpolovimo in razrežemo na polkrožne tanke rezine. Papriko razrežemo na tanke rezine. Česen drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in papriko. Pražimo ob stalnem mešanju, da čebula oveni in se paprika zmehča. Dodamo česen, posolimo, potresemo s kumino v prahu. Kuhamo še približno minuto. V skledi zmešamo lečo, riž, zelenjavo in preliv ter okrasimo z rezinami rdeče čebule.