POTREBUJEMO:
- 800 g srednje velikih krompirjev
- 2 Ptujska lüka
- 8 vejic drobnjaka
- 4 žlice olja
- 6 žlic jabolčnega kisa
- 0,5 žličke soli
- 1 ščepec mletega popra
- 3–4 jedilne žlice olivnega olja
PRIPRAVA:
Opran krompir v olupku kuhamo v slani vodi približno 30 minut, da se zmehča. Ohlajen krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine. Dodamo lük, enega zrežemo na tanke kolobarje, drugega pa drobno sesekljamo. Dodamo narezan drobnjak. Lük in drobnjak stresemo v skledo ter zmešamo s krompirjem. Medtem iz soli, popra, kisa in olivnega olja naredimo marinado, ki jo dodamo krompirju in pustimo nekaj minut, da se vpije. Solati s ptujskim lükom lahko dodate poljubno zelenjavo, sadje in oreščke. Pustite domišljiji prosto pot!