Že 200 let ga ročno pridelujejo, pobirajo in spletajo v vence. Je popolnoma naraven, takšen, kot je bil nekoč. Njegov okus, ostrina in kakovost ga uvrščajo v izbrane evropske posebnosti. Spoznajte kralja čebul, Ptujski lük z zaščiteno geografsko označbo!
Evropska posebnost
ODLIČNOST V KULINARIKI
Odličen za zdravje
in kuhanje
Osnova
dobrih
jedi
Pridelan na Ptujskem polju
Bogat in oster okus mu dajeta prodna tla ter suh veter, ki se vije po polju med vrhovi gričev Slovenskih goric in Haloz. Zgodnja pomlad, malo padavin in suha vroča poletja oblikujejo bogastvo kulinaričnega okusa Ptujskega lüka.Preberi več »
200 let tradicije pridelave
Ptujski lük se pobira, sortira in pakira ročno. Lükarji s Ptujskega polja so tradicijo triletne pridelave čebule ohranili vse do danes. Ptujski lük je pridelan iz avtohtone slovenske sorte Ptujska rdeča, na Ptujskem polju ga pridelujejo že več kot 200 let.Preberi več »
Avtohtono dober
Ptujski lük je osnova vsake dobre jedi, uporablja se svež, primeren pa je tudi za skladiščenje. Belo čebulno meso z vijolično rdečim nadihom in močnejšim vijoličnim robom daje jedem odličen okus. Pri kuhanju hitro razpade in ne porjavi. Iz njega nastane odličen golaž, do izraza pa pride tudi v svežih solatah.Preberi več »
Vsebina tega promocijskega oglasa predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje to gradivo.