Pridelan na Ptujskem polju

Bogat in oster okus mu dajeta prodna tla ter suh veter, ki se vije po polju med vrhovi gričev Slovenskih goric in Haloz. Zgodnja pomlad, malo padavin in suha vroča poletja oblikujejo bogastvo kulinaričnega okusa Ptujskega lüka.Preberi več »

200 let tradicije pridelave

Ptujski lük se pobira, sortira in pakira ročno. Lükarji s Ptujskega polja so tradicijo triletne pridelave čebule ohranili vse do danes. Ptujski lük je pridelan iz avtohtone slovenske sorte Ptujska rdeča, na Ptujskem polju ga pridelujejo že več kot 200 let.Preberi več »

Avtohtono dober

Ptujski lük je osnova vsake dobre jedi, uporablja se svež, primeren pa je tudi za skladiščenje. Belo čebulno meso z vijolično rdečim nadihom in močnejšim vijoličnim robom daje jedem odličen okus. Pri kuhanju hitro razpade in ne porjavi. Iz njega nastane odličen golaž, do izraza pa pride tudi v svežih solatah.Preberi več »

ZA OTROKE

Prijava na e-novice

poster
00:00
--
/
--
Scroll Up